WORKSHOPS & WEEKENDS


Agenda najaar 2017

Workshop
Samen Detoxen volgens de 5 elementen

 vrijdag 13 oktober 19u00-21u00
Ons lichaam ontgiften of detoxen helpt om het gezond te houden. En neen het is niet zo dat 1 week een intense kuur volgen en de rest van het jaar niets meer doen genoeg is voor je lichaam, integendeel ons lichaam vraagt om dagelijks o.a. gezonde voeding, (zachte) beweging etc. Het is een combinatie van meerdere dingen die er voor zorgt dat we vol energie door het leven kunnen gaan.

Tijdens deze sessie krijg je alle info over hoe je samen met ons van start kan gaan om je lichaam alle mogelijke ondersteuning te bieden tijdens het detoxen.
We starten in de herfst, in deze periode vragen onze longen en dikke darm meer aandacht.  Een gezonde darm is de basis  van een goede weerstand en gezondheid. De herfst is dus de ideale periode om onze darmen te gaan ondersteunen met een milde zuivering.

Veerle Bastaens legt je het belang uit van wat gezonde darmen betekenen voor ons ganse lichaam en hoe we deze kunnen verkrijgen. De 3 fases van het milde detox-programma komen aan bod alsook wat je best wel en liever niet doet in deze zuiveringsperiode. Maar ook hoe etherische oliën je hierbij kunnen ondersteunen is een topic deze avond.

Waar:
Pure Essence - Maanstraat 54 - 2500 Lier 
prijs: €15

-------------------------------------------
Workshop DIY Weerstand
maandag 23 oktober 13u30 -15u30

Ken jij dat ook…zakdoeken met hopen want je hebt last van een verkoudheid en gebarssen lippen. Dit en nog veel meer dingen beginnen in de herfst ons het leven wat minder fijn te maken. Maar waarom zou je er mee blijven rondlopen als er natuurlijke middeltjes zijn die jou kunnen helpen om van deze kwaaltjes af te komen.
Tijdens onze DIY gaan we zelf aan de slag en maken we allerlei heerlijke producten die onze weerstand gaan opbouwen zodat we (bijna) geen last meer gaan hebben van al die beestjes die ons aanvallen. En je gaat dus met die heerlijk geurende producten naar huis.
Etherische oliën zijn super producten om je lichaam te ondersteunen, maak er dus zeker gebruik van!
Waar:
Pure Essence - Maanstraat 54 - 2500 Lier 
prijs: €40
-------------------------------------------
Workshop DIY Cadeautjes-tijd

dinsdag 14 november 13u30 - 15u30
Help!!!! Oeps zit je net als andere jaren ook nu weer met je handen in je haar omdat het cadeautjes-tijd is? Maak je niet druk dit keer maar geniet van het zelf creëren van fijne en bruikbare cadeautjes. Dankzij de toevoeging van de heerlijk geurende essentiële oliën krijg je echt gepersonaliseerde geschenkjes onder de kerstboom. Na deze workshop ga jij naar huis met enkel super fijne ideetjes en je kan ze zelf thuis al gaan testen. Leuk toch!
Waar:
Pure Essence - Maanstraat 54 - 2500 Lier 
prijs: €40
-------------------------------------------

Workshop
Detox volgens de 5 elementen
"Winter"

zaterdag 18 november 9u15 - 12u00
Ons lichaam ontgiften of detoxen helpt om het gezond te houden. En neen het is niet zo dat 1 week een intense kuur volgen en de rest van het jaar niets meer  doen genoeg is voor je lichaam, integendeel ons lichaam vraagt om dagelijks o.a. gezonde voeding, (zachte) beweging etc. Het is een combinatie van meerdere dingen die er voor zorgt dat we vol energie door het leven kunnen gaan.

Met deze reeks van 5 sessies verspreid over 1 jaar gaan we doorheen de 5 elementen gezien vanuit de Chinese geneeskunde. Elk element heeft zijn eigen organen die we onder de loep gaan nemen.

Volgend op de workshop Detox Herfst duiken we nu onder een warm dekentje voor de Winter sessie
Nieren en blaas zijn  de heersende organen in de winter. Niet voor niets zegt men om de rug warm te houden in deze periode, onze niertjes hebben niet graag koud.

Ook nu weer begeleid Veerle ons door de interessante uitleg over hoe blaas en nieren hun werk doen qua zuivering en neem ik je graag mee in een ondersteunende yin yogasessie voor de zuivering van blaas en nieren.

prijs: €45
Het Looks - Rosbeiaardstraat 13-15 - Lier
-----------------------------------------
Workshop Pranic Yin Yoga
  zaterdag 2 december 13u -15u
.....Een andere kijk op Yin yoga
Velen van ons hebben wel eens Yin yoga geprobeerd. Je houdt van Yin yoga vanwege het relaxte karakter, de heerlijke stretches en de ontlading die volgt. In deze twee uur durende workshop krijg je precies dat, en nog een beetje meer.
Bij Pranic Yin yoga richten we ons op de energie kanalen. Prana is Sanskriet voor ‘levenskracht’. Alles bestaat uit Prana, we kunnen het opwekken, meer laten stromen, of we kunnen het onbewust blokkeren.
Iedereen (ja, iedereen!) ervaart emotionele stress. Als je die niet goed verwerkt of loslaat, dan slaan we deze onverwerkte emoties zoals verdriet en boosheid op in ons fysieke en emotionele lichaam en worden ze blokkades. Deze blokkades kunnen zich uiten in fysieke klachten, maar ook in mentale en emotionele pijn.
In deze workshop zijn de Yin yoga houdingen een mooie ‘tool’ om energetische blokkades op te lossen zodat de Prana weer rijkelijk kan stromen.

Deze prachtige workshop wordt gegeven door Roos en Erwin 
prijs: €40
inschrijven is verplicht en enkel mogelijk via www.momoyoga.com/PureYoga/
-----------------------------------------------
DIY 
leuke en bruikbare cadeautjes en veel meer 

AVOND SESSIE !!!!


 vrijdag 8 december 
19u-21u


"Leuke en bruikbare cadeautjes met essentiële oliën maken" is vanaf nu het motto voor de eindejaarsperiode.

Tijdens deze DIY gaan we zowel cadeautjes voor onszelf als voor anderen maken. 

Voor jezelf bv een heerlijk ruikende handcreme maken is toch pure verwennerij en een cadeautje, niet? 

Maar je krijgt ook handige tips mee om o.a. winterkwaaltjes de rug toe te keren, met een zijdezachte stralende huid door het leven te gaan en zoveel meer dankzij het gebruik van essentiële oliën.


Met welke 4 leuke en bruikbare cadeautjes, voor jezelf of voor iemand anders, je naar huis gaat gaan blijft nog een verrassing. 
Het is dan ook cadeautjes tijd ;-)

Waar:
Pure Essence - Maanstraat 54 - 2500 Lier 
prijs: €40
Klik HIER om in te schrijven

-----------------------------------------------
Yin Yoga workshop 
“zachte aandacht voor jouw rug”
zaterdag 16 december
 9u15 - 12u00

Voelt jouw rug soms ook wat stijf en stram aan? 
Of het nu van het werken is of van een nachtje slapen, je zal wel eens het gevoel gehad hebben dat je rug niet echt mee wil. 
Tijdens deze workshop besteden we alle aandacht aan onze rug en gaan we in zachtheid d.m.v. Yin Yoga er naar toe. 

prijs: €40
Het Looks - Rosbeiaardstraat 13-15 - Lier
(slechts 10 plaatsen beschikbaar)
------------------------------------------------
2018

Pure-Yoga weekend aan zee
"ladies only"
 vrijdag 9  t.e.m. zondag 11 maart 2018
Ben jij opzoek naar wat rustmomenten in jouw leven en weet je niet goed hoe er toe te komen? Kom dan zeker mee op ons Pure-yogaweekend. 
Na enkele malen van de prachtige Ardennen te hebben genoten gaan we nu voor de eerste maal richting de Nederlandse kust (Cadzand). 
In een kleine groep geven we ons een weekend lang over aan rust en ontspanning. Een exclusief weekend vol "ik volg mijn eigen ritme" staat op het programma.
Heb je zin om mee te doen aan onze yogasessies of samen een wandeling aan het strand te maken? Of spreekt jou genieten van een heerlijk tasje thee onder een fleecedekentje meer aan? Wel alles kan dit weekend. Er is niemand die jou wat verplicht om te doen. 
Zou het niet heerlijk zijn als je na het weekend kan zeggen dat jij echt genoten hebt van te luisteren naar je lichaam en er dan ook naar gehandeld hebt?

Hoe ons weekend er kan uit zien? Ja inderdaad "kan" want doordat niets moet is er heel veel ruimte om te flowen tussen de activiteiten in.
We starten onze ochtenden met een yogasessie om nadien te genieten van een ontbijt. Ook staat er 's avonds een rustige yogasessie/meditatie op het programma zodat je helemaal zen in bed kan kruipen. Alle lessen zijn heel rustig en jouw tempo is van belang, niet over jouw grenzen gaan is hier van belang.
Overdag maken we, met zij die zin hebben, een wandeling waarbij we ook onderweg nog natuurbelevingsoefeningen, wandelmeditatie enz. gaan doen. 
Maar ook de infraroodsauna staat ter uwer beschikking. 
Wat een verwennerij!

Onze maaltijden worden vers en met veel liefde bereid. Heerlijk toch dat je eens niet zelf hoeft na te denken over wat je op tafel gaat zetten. 

Doordat we in een kleine groep vertoeven is persoonlijke begeleiding mogelijk wat een grote meerwaarde bied. Eigenlijk kan je bijna spreken van een yogaweekend op maat.

Je slaapt met 2 personen op een kamer, wat het ook weer extra fijn maakt....niet te veel drukte om je heen. Nog een extra iets om helemaal tot rust te komen.
Een 1 persoonskamer is mogelijk afhankelijk van de bezetting.

Je bent welkom op vrijdagavond 9 maart vanaf 17u30. 
Eet je die avond nog graag mee (in de prijs inbegrepen) dan vragen we je voor 19u aanwezig te zijn zodat we samen kunnen genieten aan tafel.
Dit weekend eindigd op zondag 11 maart om 16u. 
Wil je nog een dagje langer uitwaaien aan zee en pas maandag 12 maart huiswaarts keren? Ook dat kan! Voor deze nacht en ontbijt (geen avondmaal) betaal je €15 extra (om 10u dienen we uit het huis te zijn).

Prijs: € 385 
(inclusief: alle maaltijden, yoga en meditatiemomenten alsook de begeleiding tijdens de wandelingen en het gebruik van de sauna, beddengoed en  annulatieverzekering)
meer info en/of inschrijven kan via info@pure-essence.be
PURE ESSENCE - Tanja Gysbrechts
Maanstraat 54
- 2500 Lier
GSM: +32 (0) 486/34 84 66

@: algemene info: info@pure-essence.be
yoga: yoga@pure-essence.be